Klinisch Onderzoek

Wil jij graag bijdragen aan de wetenschap? Bekijk dan eens de mogelijkheden van klinisch onderzoek. Door deel te nemen aan klinische tests kun jij van betekenis zijn voor de medemens en je houdt er tegelijkertijd een leuk centje aan over. Lees snel verder!

Medians is altijd op zoek naar gezonde vrijwilligers voor klinisch onderzoek. Wij werven namelijk proefpersonen voor gerenommeerde medische onderzoekscentra in Nederland, met het doel om nieuwe behandelingen en nieuwe geneesmiddelen op de markt te brengen. Iedereen begrijpt dat er jaren overheen gaan en dat het een zorgvuldig proces is. Er gaan veel testen aan vooraf. Eerst wordt het medicijn in het laboratorium onderzocht, vervolgens wordt het op dieren getest en tot slot op mensen. Dit laatste is een van de belangrijkste stappen in het proces. Zonder het uitvoeren van een klinisch onderzoek komt een geneesmiddel niet op de markt. We moeten immers goed onderzoeken of het medicijn echt veilig is en wat de eventuele bijwerkingen zijn. Kortom, de vrijwilligers voor klinisch onderzoek zijn onmisbaar!

De veiligheid van klinisch wetenschappelijk onderzoek

Aan de hand van een klinisch wetenschappelijk onderzoek, kunnen de onderzoekscentra bepalen of het nieuwe medicijn inderdaad veilig en effectief is. De veiligheid van vrijwilligers wordt altijd gegarandeerd. De opzet en uitvoering van klinische studies zijn namelijk gebonden aan strenge wet- en regelgeving. Voordat klinisch onderzoek mag worden uitgevoerd, dient het onderzoek eerst uitgebreid gecontroleerd te worden door een onafhankelijke commissies zoals een door de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoeken erkende medisch-ethische toetsingscommissie. Indien het uitvoeren van klinisch onderzoek niet veilig is, wordt het onderzoek ook niet uitgevoerd.

Klinische tests van Medians

Jaarlijks doen duizenden gezonde vrijwilligers mee aan klinische tests. Wat zijn de voordelen? Als vrijwilliger van klinisch onderzoek kun jij de medemens en wetenschap een handje helpen. De zorg in Nederland kan op deze manier verder ontwikkelt worden, wat verschillende kansen en mogelijkheden biedt voor patiënten. Naast dat je een bijdrage levert aan de wetenschap, vul je ook je eigen portemonnee. De vergoedingen van klinische onderzoeken zijn divers, maar een ding is zeker; je verdient er een leuk zakcentje mee! Neem gerust een kijkje op onze website voor een volledig overzicht van lopende klinische onderzoeken.

Vrijwilliger klinisch onderzoek worden?

Ben jij ook enthousiast geworden van klinische wetenschappelijke onderzoeken? Doe mee! Inschrijven gaat eenvoudig. Je hebt geen account nodig om je aan te melden, je kunt direct je interesse kenbaar maken bij het onderzoekscentrum. Voordat het klinisch onderzoek daadwerkelijk plaatsvindt, onderga je eerst een medische keuring. Ben je lichamelijk gezond? Dan ben je geslaagd en is het veilig genoeg om deel te nemen aan het onderzoek. Na de keuring word je ingepland en gaat het klinisch wetenschappelijk onderzoek van start! Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.