Proefpersoon worden is heel eenvoudig!

Proefpersoon worden is heel eenvoudig! Heb je onze video al bekeken? Hierin leggen we kort uit hoe het werkt. Blijf je nog met vragen zitten? Op deze pagina vind je uitgebreidere informatie over onze werkwijze hoe wij jou op weg helpen om deel te nemen aan een medisch onderzoek.


Proefpersoon worden in een aantal stappen


Stap 1: Kies een onderzoek dat bij jou past

Medians voert zelf de onderzoeken niet uit, maar op onze website vind je een overzicht van de onderzoeken van onderzoekscentra die met ons samen werken. Erg overzichtelijk voor jou als proefpersoon, omdat je nu niet alleen een groot aanbod krijgt, maar ook veel verschillende medische onderzoeken (onder andere verschillende centra, verschillende locaties, de duur).

Op onze onderzoekenpagina kun je slim gebruik maken van de filters en de onderzoeken op een kaart bekijken, zodat je eenvoudig een juiste keuze kunt maken.


Stap 2: ‘Ik wil meedoen’

Op de pagina van het door jou gekozen onderzoek klik je op ‘Ik wil meedoen’. Vul de gevraagde gegevens op het deelnameformulier in en klik op ‘Versturen’. De ingevulde gegevens sturen wij automatisch door naar het onderzoekscentrum dat het onderzoek uitvoert.


Stap 3: Het onderzoekscentrum neemt contact met jou op

Het onderzoekscentrum dat het medisch onderzoek van jouw keuze uitvoert neemt vervolgens contact met je op. Dit is meestal in eerste instantie telefonisch. Dit centrum geeft jou vervolgens informatie omtrent het meedoen. Het kan zijn dat zij een informatiepakket naar je opsturen of dat zij je bijvoorbeeld uitnodigen voor een informatiebijeenkomst.


Stap 4: Medische keuring

Alvorens je aan het medisch onderzoek kan starten zal je eerst een medische keuring ondergaan. Deze keuring is er zowel voor om te kijken of je fit genoeg bent om aan het onderzoek te beginnen, maar ook of je voldoet aan de toelatingseisen voor het onderzoek.


Stap 5: Het onderzoek

De onderzoeken zelf zijn er in allerlei kleuren en smaken. Meer informatie hierover vind je op de detailpagina’s van het onderzoek en van het uitvoerende onderzoekscentrum. We wensen je als proefpersoon met name veel plezier toe!

Afsluitend aan het onderzoek vindt er vaak een nakeuring plaats. Dit betekent dat het onderzoekscentrum nog eenmaal bij je controleert of er geen medicatie meer in je lichaam aanwezig is.
 

Hoe vaak mag ik meedoen aan een medisch onderzoek?

Je mag in principe maar aan één onderzoek tegelijk meedoen en tussen de onderzoeken moet een periode zitten van 1 maand. Vraag gerust jouw onderzoeker naar de details hierover.
 

Kan ik elk moment stoppen als proefpersoon?

Je mag als proefpersoon altijd en op elk moment, zonder opgaaf van reden, besluiten te stoppen met een onderzoek. Wil je stoppen, geef dit dan aan bij jouw onderzoeker. In een enkel geval kan stoppen niet per direct omdat dat slecht zou kunnen zijn voor jouw gezondheid. Overleg dit altijd even met jouw onderzoeker.
 

Kan ik samen met iemand deelnemen aan een onderzoek?

Dit is soms zeker mogelijk. Zet in het opmerkingenveld van het deelnameformulier met wie je samen zou willen deelnemen als proefpersoon. Wanneer het onderzoekscentrum contact met je opneemt voor informatie kun je dit tevens nog aangeven. Zij zullen jou kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn.